Hvordan squatter man?
Hvordan squatter man?

Hvordan squatter man?

At squatte korrekt er en afgørende øvelse for at opnå optimale træningsresultater og undgå skader. I denne artikel vil vi udforske en enkel, men effektiv, trinvis guide til et korrekt squat, og vi vil også se på, hvordan du kan bruge et træningsbælte i din træning for at forbedre din præstation og sikkerhed.

 • Trin 1: Den korrekte position
  Begynd med at stå med fødderne i skulderbredde fra hinanden. Dine tæer bør pege lidt skråt udad for at sikre stabilitet.
 • Trin 2: Aktiver din core
  Spænd i din core ved at trække navlen ind mod rygsøjlen. Dette hjælper med at opretholde en god kropsholdning og beskytter din ryg.
 • Trin 3: Ned i squatposition
  Sænk dig langsomt og kontrolleret, som om du skulle sidde på en usynlig stol. Hold din ryg lige, fortsat spænd i din core og sørg for, at dine knæ ikke går ud over tæerne.
 • Trin 4: Rejs dig op
  Når du kommer ned i en ca. 90 graders position så brug dine ben til at skubbe dig op igen. Skub sikkert og kontrolleret vægtstangen på plads. Hvis du oplever det er svært at spænde i coren og du svajer i ryggen, så vil et træningsbælte vil hjælpe med at stabilisere din ryg og core under hele bevægelsen.
 • Trin 5: Brug af træningsbælte
  Når du er vant til at squatte uden vægt, kan du begynde at tilføje et træningsbælte. Dette bælte giver ekstra støtte til din core og lavere ryg og hjælper med at opretholde en korrekt holdning. Ved brug af træningsbælte kan du formindske skader samt løfte tungere vægte. (Læs vores artikel om træningsbælter)

At Squatte korrekt er en effektiv måde at styrke dine ben, balder og coremuskler. Når du følger disse trin og bruger et træningsbælte, kan du træne sikkert og effektivt. Husk at starte med lette vægte og gradvist øge dem, når du bliver mere komfortabel med øvelsen.

Bemærk: Inden du starter et nyt træningsprogram, især hvis du har tidligere skader eller helbredsproblemer, anbefales det altid at konsultere en træningsekspert eller læge for at sikre, at squatøvelsen er sikker for dig.

Tilbage til blog