Hvor meget mere kan du løft med et træningsbælte?
Hvor meget mere kan du løft med et træningsbælte?

Hvor meget mere kan du løft med et træningsbælte?

At maksimere ens potentiale under træning er en af de primære målsætninger for enhver fitness entusiast. Et af de mest effektive værktøjer til at opnå dette er et træningsbælte. Ikke kun et tilbehør, men et nødvendigt redskab i enhvers gymbag, træningsbæltet tilbyder en række fordele, der kan forbedre din præstation og reducere risikoen for skader.

For det første giver et træningsbælte ekstra støtte til din core-muskulatur. Ved at øge trykket i din abdominal- og lænderegion kan et korrekt anvendt træningsbælte øge din stabilitet under tunge løft, hvilket tillader dig at løfte tungere vægte med mere kontrol og sikkerhed.

Derudover giver et træningsbælte en mekanisk fordel ved at øge det intra-abdominale tryk. Dette skaber en stabil base for dine løft, hvilket gør det lettere for dine muskler at arbejde mere effektivt og producere mere kraft. Som et resultat heraf kan løftere opleve en umiddelbar stigning i deres løftekapacitet ved brug af et træningsbælte.

Det er svært præcis at sige hvor meget et træningsbælte kan øge til dine compound løft. Det afhænger fra person til person, men en undersøgelse har vist at dem der brugte et træningsbælte øgede deres compound løft med 10-15%. Det vil sige at hvis din 1RM i dødløft førhen var 100kg, så kan et træningsbælte altså øge det til 110kg eller 115kg.

Et træningsbælte øger ikke kun dine 1RM's, hvis du er typen der ikke går efter at løfte så tungt som muligt. Kan du også bruge et træningsbælte til at tage så mange reps som du plejer men med mindre indsats.

 

Tilbage til blog