Hvordan dødløfter man?
Hvordan dødløfter man?

Hvordan dødløfter man?

At dødløfte er en populær øvelse indenfor styrketræning. Det er ikke kun en god måde at teste din styrke på, men også en funktionel bevægelse, der styrker din core, hofterne og dine ben. Det er vigtigt at udføre dødløft korrekt for at undgå skader og opnå optimale resultater. Her er en guide til, hvordan man udfører denne kraftfulde øvelse korrekt.

 • Trin 1: Forberedelse og Opvarmning
  Før du begynder at dødløfte, skal du sørge for at opvarme dine muskler. En let cardio-øvelse eller nogle dynamiske strækøvelser kan forberede din krop på den kommende belastning. Det er også en god idé at varme specifikke muskelgrupper op, som du vil bruge under dødløft, såsom ryg, hofter og ben.
 • Trin 2: Korrekt Positionering
  Positionering er afgørende for en vellykket dødløft. Placer dine fødder skulderbredde fra hinanden og træk baren ind til ca. 2-3cm fra dine skinneben. Din ryg skal være lige, brystet fremad, og hofterne tilbage.
 • Trin 3: Greb og Løft
  Tag et fast og sikkert greb om stangen med hænderne omkring skulderbredde fra hinanden. Dette greb kan være et populært overhåndsgreb, underhåndsgreb (knap så god) eller et mixed grip, hvor du både har et overhåndsgreb og underhåndsgreb (læs vores artikel om mixed grip) afhængigt af din præference. Til de helt tunge løft er det en god ide at bruge lifting straps, da det giver dig et stærkere greb. Start løftet ved at presse hofterne frem og rette ryggen. Træk stangen op langs dine ben og hold stangen tæt på kroppen.
 • Trin 4: Toppen af Løftet
  Når du når toppen af dødløftet, skal du trække skuldrene tilbage og fuldt ud strække hofterne. Hold denne position i et øjeblik for at sikre, at du har en fuldt udstrakt krop men undgå overstrækning.
 • Trin 5: Sænkning af Vægten
  Sænk stangen forsigtigt tilbage til jorden ved at skubbe hofterne tilbage og bøje knæene. Dette skal ske kontrolleret og med god form for at undgå skader.

PR-Belts Anbefaling: Brug af Træningsbælte (Læs artikel om hvorfor man skal bruge et træningsbælte)

At dødløfte med korrekt teknik er afgørende for din sikkerhed og for at undgå rygskader. Mange professionelle løftere vælger at bruge et træningsbælte som til at støtte ryggen og kroppen under dødløft. Et træningsbælte hjælper med at opretholde den rette holdning og reducerer risikoen for skader.

Husk altid at starte med lette vægte og fokusere på at mestre teknikken, før du øger vægten. Dødløft er en fantastisk øvelse, der kan styrke hele kroppen, men kun når det udføres korrekt. Så husk, start med teknikken, og derefter øg vægten så er du klar til at slå din næste PR!
Tilbage til blog